Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

NOAS får Redd Barnas Barnerettighetspris

– NOAS er svært takknemlig og stolt over å motta Redd Barnas Barnerettighetspris. Det motiverer for fortsatt felles innsats for barns rettigheter, sier Pål Nesse, generalsekretær i NOAS.

NOAS – Norsk organisasjon for asylsøkere – mottar årets Barnerettighetspris fra Redd Barna for for sitt mangeårige arbeid for barns rettssikkerhet på utlendingsfeltet – «gjennom enkeltsaker som gjelder barn, utredningsrapporter og rettspolitisk arbeid.» 

— Det er snart 31 år siden Norge ratifiserte Barnekonvensjonen og vi har mye god kunnskap om barns beste. Men fremdeles er det mye som gjenstår for å mobilisere politiske vilje og endre praksis – og vi gir oss ikke, sier Nesse i en uttalelse på Redd Barnas nettsider.

Redd Barna deler hvert år ut en barnerettighetspris som går til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, bedrifter eller andre som har gjort en særskilt innsats for å styrke barns rettigheter eller bekjempe brudd på barns rettigheter. Barn og unge er med i arbeidet med å bestemme hvem som bør få prisen.

— I år er det NOAS som får tildelt Redd Barnas Barnerettighetspris for sitt viktige arbeid med å løfte asylsøkende barns rettigheter og stryke deres rettsikkerhet, sier Kristin Veierød, styreleder i Redd Barna.

Dette er fjortende året Redd Barna deler ut prisen. I fjor var det menneskerettighetsekspert Kirsten Sandberg som mottok prisen – for sitt arbeid med å styrke barns rettigheter i Norge og internasjonalt.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT