Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Brasil, Indonesia og Kongo inngår regnskogsamarbeid

Verdens største regnskogland, Brasil, Indonesia og Kongo, skal samarbeide om å ta vare på regnskog.

Av: NTB-AFP

Landene skal jobbe sammen for bedre finansiering til regnskogbevaring. Samarbeidet ble kunngjort i forrige uke på klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh og offisielt vedtatt mandag.

– Vi har felles interesser av å samarbeide om å øke verdien på regnskog og sørge for at disse regnskogene fortsetter å være til nytte for klimaet og mennesker, heter det i en indonesisk uttalelse.

Regnskog er hardt presset i mange områder. Oktober ble rekordmåned for avskoging i Amazonas, der 904 kvadratkilometer ble hogd eller brent. I januar får Brasil imidlertid en president som har lovet å bevare regnskogen bedre enn sin forgjenger Jair Bolsonaro.

Lula da Silva ventes å ankomme COP27 mandag. Der vil han ha flere samtaler om klima på én dag enn avtroppende president Bolsonaro hadde på fire år, ifølge Lula selv.

Kongo høstet kritikk da de auksjonerte bort petroleumskonsesjoner i sårbare områder i juli. Ifølge landet er utvinning av fossil energi nødvendig for økonomisk vekst.

Kongos klimaminister Eve Bazaida Mazudi sier imidlertid at samarbeidet med Brasil og Indonesia er viktig for å finne felles klimaløsninger.

– Menneskeheten trenger at regnskogene binder CO2, sier hun ifølge den indonesiske uttalelsen.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT