Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Angolas president besøker Norge. Prioriterer næringsliv fremfor møter med sivilsamfunn

Angolas president, João Manuel Gonçalves Lourenço, besøker Norge torsdag og fredag. Han besøker næringslivsaktører, Equinor og Aker, men ikke sivilsamfunnsorganisasjoner.

Av: Terje Karlsen / NTB

President João Manuel Gonçalves Lourenço skal delta på Angola Business Forum, som er et næringslivsarrangement i regi av Norwegian-African Business Association (Naba) og Norwegian Energy Partners (Norwep).

Presidenten skal også møte blant annet stortingspresident Masud Gharahkhani, Equinor og Aker Solutions. Dessuten har han audiens hos kong Harald, og han skal spise lunsj med statsminister Jonas Gahr Støre.

Parallellt med at Gonçalves Lourenço besøker Norge arrangeres det Angola-konferanse i Oslo, med fokus på valget, energi og økonomien i landet. Denne konferansen finner sted samtidig som det er statsbesøk fra Angola, men per nå er det ingen fra den angolanske delegasjonen som deltar på konferansen.

— Vi har dessverre ikke fått bekreftet noen deltagere fra den angolanske delegasjonen til konferansen. Det skulle vi gjerne sett, naturligvis. Konferansen er et forum hvor ulike aktører med engasjement i Angola møtes for å diskutere og reflektere over viktige saker knyttet til Angola, og det ville selvfølgelig ha vært flott å ha det offisielle Angola der også, sier Bjørnar Lemvik, landrådgiver for Angola fra Kirkens Nødhjelp.

Det er Fellesrådet for Afrika, Kirkens Nødhjelp, CMI og Scanteam som arrangerer konferansen, som avholdes på Oslo kongressenter mens Angolas delegasjon er i Norge.

— At sivilsamfunn ikke prioriteres er naturligvis kjedelig. Vi forstår det slik at delegasjonen i stor grad er fokusert på næringsliv, noe som er forståelig, men ettersom delegasjonen angivelig er ganske stor, ville vi naturligvis håpet at noen også kunne prioritere vår konferanse, sier Lemvik. — Merk for øvrig at det ikke bare er sivilsamfunnsaktører som er med i vår konferanse.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT