Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Pakistans tidligere etterretningssjef tar over landets mektigste stilling

Pakistans tidligere etterretningssjef er utnevnt til nøkkelstillingen som forsvarssjef, opplyser forsvarsminister Khawaja Muhammad Asif.

Av: NTB-AFP

Stillingen som sjef for forsvarsstaben er den absolutte toppjobben innen det militære i atommakten med 220 millioner innbyggere. Syed Asim Munir tar over etter general Qamar Javed Bajwa som denne måneden går av med pensjon etter å ha vært forsvarssjef siden november 2016.

– Prosessen er fullført i tråd med lovverket og grunnloven, sa Asif da nyheten ble kjent. Utnevnelsen må bekreftes av presidenten.

Pakistans militære utøver betydelig samfunnsinnflytelse og har siden frigjøringen i 1947 stått bak tre statskupp og har styrt i tre tiår. Pakistans væpnende stryker er verdens sjette største.

Selv i perioder med sivilt styre blir de militære, og forsvarssjefen i særdeleshet, ansett av mange som den reelle makthaveren i landet. Munir var den mest erfarne blant de seks personene som ble vurdert til toppjobben. Han har tidligere vært sjef for den mektige etterretningstjenesten ISI.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT