Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Røde Kors har besøkt ukrainske og russiske krigsfanger

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) har de to siste ukene besøkt ukrainske og russiske krigsfanger.

Av: NTB-AFP

– ICRC utførte i forrige uke et todagersbesøk hos ukrainske krigsfanger, og denne uken blir det et nytt besøk. I den samme perioden ble det også gjennomført besøk hos russiske krigsfanger, og det er planlagt flere besøk i slutten av måneden, heter det i en uttalelse fra ICRC torsdag.

De utsendte Røde Kors-medarbeiderne har sjekket hvordan fangene blir behandlet og hvordan de har det. De har også kunnet bringe etterlengtet informasjon om tilstanden deres tilbake til fangenes familier, skriver ICRC videre.

I tillegg ble fangene tilbudt personlige hygieneartikler, bøker, tepper og varme klær.

– De fleste oppdateringene til familiene er korte meldinger med kjærlighet og om personlige nyheter. Noen ber familiemedlemmer om å ikke bekymre seg, mens andre spør om sigaretter, sokker og søtsaker. Alle disse meldingene er en retningsplanke for slektninger som har det vondt, skriver ICRC.

Det er ikke kjent hvor mange krigsfanger Ukraina og Russland har tatt til fange siden krigen brøt ut 24. februar.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT