Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Norge og Tyskland skal samarbeide tettere for å utvikle grønn energi

I to felles erklæringer lover Norge og Tyskland utvidet samarbeid om blant annet hydrogen, batterier, havvind og karbonfangst- og lagring.

– Det er krevende tider i Europa på grunn av krigen i Ukraina. Midt i energikrisen ser vi hvor viktig Norge er som en pålitelig leverandør av gass til Europa, men vi ser også hvor avgjørende det er at vi raskere går over til mer fornybar energi. Jeg setter derfor stor pris på samarbeidet vi har med Tyskland. Aldri har Tyskland vært viktigere for Norge, og aldri har Norge vært viktigere for Tyskland. Gjennom samarbeid kan vi nå felles mål om grønn industrialisering og lavere utslipp, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Statsministeren og flere statsråder møtte i dag Tysklands visestatsminister Robert Habeck i Oslo.

For et år siden ble Norge og Tyskland enige om å styrke det tysk-norske samarbeidet om det grønne skiftet og etablere en langsiktig og strukturert dialog på industri- og energifeltet. Gjennom året har det vært flere møter mellom landene, der også energisituasjonen i Europa har vært et sentralt tema.

Equinor har kunngjort at de planlegger et storstilt samarbeid med det tyske energiselskapet RWE, for å erstatte kullkraftverk med gasskraftverk som på sikt skal drives av hydrogen. De skal, etter planen, først forsynes med norsk gass og siden med hydrogen blant annet fra Norge.

Olje- og energiminister Terje Aasland understreker at Norge fortsatt skal være en stabil leverandør av olje og gass.

– Samtidig arbeider vi med å videreutvikle vår rolle som energinasjon, blant annet gjennom å dekarbonisere gass ved hjelp av hydrogenproduksjon og fangst og lagring av CO2, sier han.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT