HRW berømmer verdens respons på Ukraina-krigen: Bør bli en mal

Human Rights Watch roser den internasjonale responsen på Russlands invasjon av Ukraina. Samtidig får Vesten kritikk for å være dobbeltmoralsk.

(NTB-TT-AFP) I sin årlige rapport som ble lagt fram torsdag, framhever menneskerettighetsorganisasjonen at verdens støtte til Ukraina bør bli en mal for andre, lignende konflikter. – Midt i mørket som vi har sett i krigen i Ukraina, har det vært et lys. Det har vært den internasjonale responsen og forpliktelsen til internasjonal rettferdighet, sier HRWs amerikanske direktør Tirana Hassan. Samtidig avslører responsen på Ukraina-krigen dobbeltmoralen hos de fleste EU-landene når det gjelder behandlingen av syrere, afghanere, palestinere, somaliere og mange andre asylsøkere, mener HRW.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
833FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT