WMO: De siste åtte årene er de varmeste som er registrert

De siste åtte årene er de varmeste siden Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) begynte å føre oversikt, trass i at La Niña-værfenomenet har vart lengre enn vanlig.

(NTB-AFP) I fjor var det åttende året på rad der de globale snittemperaturene var minst 1 grad over nivåene fra mellom 1850 og 1900, altså førindustriell tid. Parisavtalen, som ble undertegnet av nesten alle verdens land i 2015, har som mål å begrense den globale oppvarmingen til maksimalt 2 grader over førindustriell tid, og 1,5 grad om mulig. Forskere mener det vil holde effektene av klimaendringene på et håndterbart nivå. Men WMO advarer om at sannsynligheten for å i det minste midlertidig bryte 1,5-gradersmålet øker med tida.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
833FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT