Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Røde Kors krever bedre tilgang til krigsfanger på begge sider i Ukraina-krigen

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) krever umiddelbart bedre tilgang på krigsfanger både på russisk og ukrainsk side i krigen.

Av: NTB-AFP

Fredag besøkte ICRCs president Mirjana Spoljaric Moskva, der hun blant annet framførte kravet overfor utenriksminister Sergej Lavrov.

– Det haster med framdrift når det gjelder krigsfanger, heter det i en kunngjøring fra ICRC etter besøket.

– Spoljaric tok opp viktigheten av å opprettholde den internasjonale humanitærretten og ga under besøket uttrykk for ytterligere kritiske bekymringer knyttet til den væpnede konflikten mellom Russland og Ukraina, heter det videre.

– Det er på tide at vi får se meningsfull fremgang. Liv står på spill, og folk på begge sider av den internasjonale væpnede konflikten er desperate etter nyheter om sine kjære, understreker ICRC.

I desember besøkte Spoljaric Kyiv der hun krevde bedre tilgang til russiske krigsfanger og understreket at de må behandles på humant vis.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gjentatte ganger kritisert ICRC for ikke å gjøre nok for å få tilgang til ukrainere som er tatt til fange av russiske styrker.

ICRC hevder å gjøre sitt beste, men medgir at oppgaven er vanskelig.

– Vi krever øyeblikkelig full, uhindret og regelmessig tilgang til alle krigsfanger, uansett hvor de holdes, heter det i fredagens kunngjøring fra organisasjonen.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT