Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

FN og Røde Kors ber om milliarder til jordskjelvofre

FN ber medlemslandene bidra med drøyt 10 milliarder kroner til jordskjelvofrene, og Røde Kors ber om drøyt 7 milliarder kroner til sitt arbeid blant ofrene.

Nærmere 42.000 mennesker var tirsdag bekreftet omkommet etter skjelvene som rammet for ti dager siden, 36.187 av dem i Tyrkia.

Det lever svært mange syriske krigsflyktninger i jordskjelvområdet, og de materielle ødeleggelsene er enorme.

FNs generalsekretær António Guterres lanserte torsdag en appell og ber medlemslandene bidra med 1 milliard dollar. Det skal dekke nødhjelpsbehovet til 5,2 millioner mennesker sør i Tyrkia de tre neste månedene.

– Tiden er nå inne for å støtte det tyrkiske folk, akkurat slik de har støttet andre som trenger hjelp, sa Guterres med henvisning til at Tyrkia er hjem for flere flyktninger enn noe annet land i verden.

– Behovene er enorme, folk lider og vi har ingen tid å miste. Jeg ber verdenssamfunnet innstendig om å trappe opp og finansiere hjelpearbeidet i en av de verste naturkatastrofene i vår tid, sier Guterres.

Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-føderasjonen (IFRC) gikk samtidig ut med en appell og ber om drøyt 7 milliarder kroner til sitt hjelpearbeid blant jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria. Det er over tre ganger mer enn behovet først ble anslått til å være.

– Det endelige omfanget blir stadig klarere, sier IFRCs generalsekretær Jagan Chapagain, som torsdag var på besøk i de rammede områdene.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT