Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Tre FN-soldater drept i Mali

Tre medlemmer av FNs fredsbevarende styrke i Mali ble drept og fem alvorlig såret da kolonnen deres ble rammet av eksplosiver sentralt i landet tirsdag.

Opplysningene ble offentliggjort av FN-styrken Minusma på Twitter tirsdag. I meldingen står det også at antall døde og sårede er et foreløpig anslag, og at det kommer mer informasjon. Det opplyses ikke hvilken nasjonalitet soldatene hadde.

FNs fredsbevarende operasjon i Mali ble opprettet i 2013, og Norge har deltatt siden starten. For tiden er fire norske offiserer utstasjonert i Malis hovedstad Bamako. Talsperson Jonny Karlsen i Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter overfor VG at alle er trygge.

– Hendelsen skjedde i en annen sektor av landet og et godt stykke fra der vi har personell i det daglige, sier han til avisen.

Med over 13.500 soldater er MINUSMA en av FNs største, men også mest blodige fredsbevarende operasjoner. I januar opplyste FNs generalsekretær António Guterres at 165 FN-soldater har blitt drept siden starten i juli 2013.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT