SV krever at et annet departement overtar Fosen-saken

SV synes det er vanskelig å ha tillit til Olje- og energidepartementets håndtering av vindturbinene på Fosen. Partiet ber om at et annet departement tar over.

– Olje- og energiministeren må fratas ansvaret for å følge opp høyesterettsdommen i Fosen-saken. Departementet har etter 500 dager fortsatt ikke fulgt opp dommen, noe som er helt uakseptabelt, sier Hilde Marie Gaebpie Danielsen (SV).

Hun tok saken opp i Stortinget da hun var vararepresentant i fjor høst.

– Skal regjeringen skape tillit i den samiske befolkninga om at dommen blir fulgt opp på skikkelig vis må det være et annet departementet enn de som ga den ugyldige konsesjonen som får ansvaret for oppfølgingen av dommen, sier hun.

(©NTB)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her