Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Tørke i Kenya tar livet av mange elefanter

Gress, trær og busker tørker ut i Kenyas nasjonalparker. Det gjør at mange elefanter dør på grunn av mangel på mat, ifølge WWF Verdens naturfond.

Av: NTB-Ritzau

Kenya er rammet av en voldsom tørke, og mange ville og sjeldne dyr dør i hopetall. Spesielt ille er det for elefanter.

I desember og januar registrerte Kenya Wildlife Service (KWS), som driver nasjonalparkene, 95 elefantdødsfall på grunn av tørke i tre av landets parker.

I den nordlige delen av Kenya kom det ikke noe nedbør fra 2020 til 2022. I perioden februar til oktober i fjor døde 205 elefanter, 512 gnuer, 381 sebraer, 12 sjiraffer og 51 bøfler, opplyser kenyanske myndigheter WWF.

Organisasjonen mener imidlertid at det reelle tallet er mye høyere og kaller tørken den verste på 40 år i landet.

– Vi vet ennå ikke konsekvensene tørken har for dyrene. Men når hundrevis av ellers hardføre voksne elefanter, som kan lukte vann på fem kilometers avstand, dør av tørst, da er det bevis på en alvorlig situasjon, sier Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF-Danmark.

WFF viser til at det særlig er babyelefanter som dør på grunn av tørken. Det skyldes at de ikke kan nå matkilder som er høyt opp, og at mødrene deres ikke kan produsere nok melk.

– For noen måneder siden trodde vi ikke at tørken kunne bli verre. Men det blir den, og det er ingen tegn på at tørken avtar, fortsetter Øksnebjerg.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT