Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Fosen-aksjonistene: I dag blir siste aksjonsdag – vil demonstrere på Slottsplassen

Fosen-aksjonistene skriver i en pressemelding at fredag blir siste aksjonsdag. Aksjonistene skal ha siste markering på slottet under Kongen i statsråd.

– Støre har lovet å sørge for at hele regjeringen skal prioritere denne saken. Derfor, på siste aksjonsdag, setter vi oss ned foran slottet under Kongen i statsråd, sier Ella Nystad, leder i NSR-Nuorat.

– Til nå i denne aksjonen har vi vært spredd utover opptil ti ulike departement, men på siste aksjonsdag skal vi endelig sitte sammen. Regjeringen skal se hvor mange vi er, de skal høre oss rope, og de skal huske den kraften som bor i oss, fortsetter Nystad.

Fosen-aksjonistene har demonstrert siden torsdag 23. februar. I fire dager okkuperte de Olje- og energidepartementet før de ble båret bort av politiet. De siste dagene har de sperret flere av statens departementer.

Torsdag beklaget både statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) overfor reindriftssamene på Fosen.

– Beklagelsen som kom er ikke noe som stanser rettighetsbruddet, men det betyr at arbeidet med å løse saken kan begynne. Den bevegelsen som er vekket i Sápmi er sterk, og hvis regjeringen igjen svikter er vi klare til å komme tilbake, sier artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen.

NSR-Nuroat og Natur og Ungdom har også invitert til en markering for Fosensamene på Eidsvolls plass foran Stortinget fredag. I pressemeldingen skriver de at de venter over tusen oppmøtte.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT