Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

FN ber om milliardbistand til Rohingya-flyktningene i Bangladesh

FN ber om 876 millioner dollar, tilsvarende over 9,2 milliarder kroner, for å dekke humanitære behov for rohingya-flyktninger i Bangladesh etter bistandskutt.

Av: NTB-AFP

Fremdeles bor rundt én million mennesker fra den muslimske rohingya-minoriteten i elendige flyktningleirer i Bangladesh, etter at de ble tvunget til å flykte dit fra nabolandet Myanmar i 2017.

Ettersom tiden har gått, har også bistandsløftene sunket drastisk. I fjor ble det samlet inn 553 millioner dollar i bistand til rohingyaene, noe som er langt lavere enn beløpet FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) hadde håpet på.

– Hver dag våkner nesten en million rohingya-kvinner, barn og menn i en kald tåke av usikkerhet om sin egen fremtid, sier Johannes van der Klaauw, representant for UNHCR i Bangladesh.

Organisasjonen advarer om at den humanitære krisen vil forverre seg om ikke internasjonale donorer støtter opp om saken.

Mangelen på penger har tvunget Verdens matvareprogram (WFP) til å rasjonere mat for flyktningene i mars, til tross for at underernæring allerede er utbredt.

Van der Klaauw tror bistandsmangelen vil føre til økt underernæring, flere barneekteskap og skolefrafall.

Militærkuppet i Myanmar i 2017, som FN nå etterforsker for folkemord, tvang rundt 750.000 rohingyaer på flukt inn i nabolandet Bangladesh.

Bangladesh har slitt med å hjelpe flyktningene, som trolig ikke vil kunne returnere til hjemlandet sitt.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT