Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Nytt fond skal bidra til å gi rent drikkevann i deler av Afrika og Asia

Gjennom et nytt fond vil Norfund bidra til at 30 millioner mennesker får tilgang til rent drikkevann i Afrika og Asia.

Sammen med seks private og offentlige investorer går Norfund inn i det som blir det første investeringsfondet direkte rettet mot å investere i tilgang på rent drikkevann i Afrika og Asia.

Investeringene til fondet har som mål å gi 20 milliarder liter vann til 30 millioner mennesker, som i dag mangler vanntilgang i Afrika og Asia.

Vil bidra med rundt 55 millioner kroner

– Vi ser et voksende antall bedrifter som utvikler løsninger for å tilby tilgang på rent drikkevann til en rimelig pris. Gjennom fondet vil vi bidra til at slike bedrifter kan få kapitalen de trenger til å vokse og dekke større deler av det enorme behovet for mer vann, sier Delphine Gilbert, Investment Manager i Norfund.

Delphine Gilbert

Norfund bidrar med omtrent 55 millioner norske kroner, inn i det som har fått navnet Water Access Acceleration Fund (W2AF).

Ifølge Verdensbanken taper utviklingsland rundt 260 milliarder dollar årlig på grunn av dårlig vannforsyning, og det er estimert at hver krone investert i rent vann gir fire kroner igjen i reduserte helseutgifter, ifølge FN.

Målet er å gi flere tilgang til rent drikkevann

– Målet er at det nye fondet gjennom å ta høyere risiko, kan vise at forretningsmodellene kan levere, og dermed også vise vei for andre investorer i vannsektoren, slik at enda flere kan få tilgang til rimelig og rent vann, sier Gilbert.

Norfund er et norsk særlovsselskap opprettet av Stortinget, som et redskap i norsk utviklingspolitikk overfor fattige utviklingsland.

W2AF-fondet er det første i sitt slag i denne sektoren, med en kombinasjon av kommersiell privat kapital, utviklingsfinansieringsinstitusjoner, og bistandspenger for å avlaste noe av risikoen, såkalt blandet finansiering

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT