Amnesty hardt ut mot Vestens «hykleri og dobbeltmoral»

Amnesty International går hardt ut mot vestlige land som vier krigen i Ukraina stor oppmerksomhet, men som lukker øynene for massive overgrep andre steder: – Vestlige lands resolutte svar på Russlands invasjon av Ukraina viser hva som kan gjøres dersom det fins politisk vilje, sier Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard.

Agnès Callamard, generalsekretær i Amnesty International
Agnès Callamard, generalsekretær i Amnesty International. Foto: Wikimedia / Foreign and Commonwealth Office / CC BY 2.0

Amnesty International går hardt ut mot vestlige land som vier krigen i Ukraina stor oppmerksomhet, men som lukker øynene for massive overgrep andre steder.

Mellom september 2021 og mai 2022 ble over 25.000 haitiere utvist fra USA og mange av dem ble ifølge Amnesty utsatt for tortur og annen mishandling før de ble sendt tilbake til det kaotiske hjemlandet. Og mange EU-land holder døra stengt for de som flykter fra krig og undertrykkelse i Syria, Afghanistan og Libya, påpeker Amnesty.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.