Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Torstein Bae blir Flyktninghjelpens prosjektleder for formidling

Den profilerte sjakkeksperten har ledet Flyktninghjelpens arbeid med internrevisjon siden 2021. Nå blir han prosjektleder for formidling i samme organisasjon.

Den profilerte sjakk-kommentatoren Torstein Bae er egentlig utdannet jurist. Det var i 2021 han først gikk fra jobben som partner advokatfirmaene Legalis og Alt Legalt – og til Flyktninghjelpen. I mars 2021 startet han i en rolle som leder av Flyktninghjelpens team for internrevisjon, hvor jobben har vært å kvalitetssikre organisasjonens nødhjelpsarbeid.

Den erfarne sjakkformidleren går nå over til en stilling hvor han skal formidle verdens fluktkriser til den norske befolkningen:

— Etter to år som internrevisor går jeg over i en mer utadrettet rolle. Ser frem til å formidle situasjonen for folk på flukt og vårt arbeid, og til å jobbe med folk og bedrifter som står sammen med oss, skriver Torstein Bae på sin Facebook-side.

— Flyktninghjelpen startet som Europahjelpen etter krigen og er nå 16 000 hjelpearbeidere i 41 land. Nordmenn har grunn til å være stolte av å ha et slik humanitært fyrtårn i verden, med fenomenalt dyktige ansatte fra alle deler av kloden, sier han videre.

Generalsekretæren i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, viser i Aftenposten til Baes store engasjement for flyktninger og hans formidlingsevne.

— Klarer Torstein å skape den samme entusiasmen for flyktningsaken som han har skapt for sjakken, er vi langt på vei, sier Egeland.

Flyktninghjelpen er en av Norges største humanitære organisasjoner og har 15.000 hjelpearbeidere over hele verden.

— Det er et privilegium å få jobbe med noe jeg interesserer meg for. Det er absolutt en mulighet jeg setter stor pris på og det er ikke noe annet jeg kunne tenke meg å bruke mine krefter på, sa Bae til VG i 2021.

Til Aftenposten sier Torstein Bae at han vil fortsette med sjakk-kommentering på NRK.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT