Antall flyktninger som ankommer Europa øker dramatisk: — Flere er villige til å risikere livet, sier Flyktninghjelpens Europa-sjef

Over dobbelt så mange flyktninger har tatt den farlige veien over Middelhavet første kvartal 2023, sammenlignet med i samme periode i fjor, viser tall fra FNs høykommissær for flyktninger. Flyktninghjelpen frykter at situasjonen for migranter vil bli enda verre i fremtiden.

Hittil i år er det registrert litt over 39.000 flyktninger og migranter ved Europas kystlinje mot Middelhavet og på Kanariøyene. Et så høyt tall i årets første kvartal har man ikke sett siden 2017. Sammenlignet med tall fra 2022 og 2021 er andelen registrerte flyktninger og migranter over havet godt over doblet i år. Bare i mars kom det 15.000 flyktninger over havet, og trenden er dramatisk, om vi sammenligner med februar og mars 2022-2021. Se tabell lenger ned i denne artikkelen. Mange flyktninger krysser […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  875FølgereFølg

  SISTE NYTT