Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Brasil trapper opp sikkerheten rundt urfolk etter angrep mot Yanomami-befolkningen

Etter et skyteangrep mot Yanomami-folket i Roraima-regionen, varsler brasilianske myndigheter at de skal styrke arbeidet med å fjerne kriminelle fra området.

(NTB-AP)

En person ble drept og flere såret i angrepet søndag. Det er ikke kjent hvem som sto bak, men politiet mistenker at skytingen oppsto da urfolk møtte på ulovlige gruvearbeidere.

Saken etterforskes av myndighetene.

Etter at president Luiz Inacio Lula da Silva tiltrådte i januar, har han kunngjort flere tiltak for å fjerne de tusenvis av ulovlige gruvearbeidere fra landets største urfolksreservat i Nord-Brasil.

En delegasjon er innenriksdepartementet skal til Roraima for å styrke innsatsen mot kriminalitet i området, opplyser departementet via Twitter.

Yanomami-folket, som utgjør om lag 28.000 personer, som bor i rundt 200–250 landsbyer i Amazonas-regnskogen, på grensen mellom Venezuela og Brasil.

Yanomami-folket befinner seg i en humanitær krise. Etter at 20.000 ulovlige arbeidere tok seg inn på området deres, er urfolket rammet av sykdom, seksuelle overgrep og vold, noe som har ført til underernæring og dødsfall.

Tidligere i år erklærte Lulas regjering en medisinsk nødsituasjon for Yanomami-folket. Han lovet nulltoleranse for gruvedrift på urfolksreservater som er beskyttet av Brasils grunnlov.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT