Over 600 drept i voldshendelser i Haiti i april

Bare i april ble over 600 personer er drept i voldshendelser i Haitis hovedstad Port-au-Prince, opplyser FN. Landet preges av en politisk og økonomisk krise.

(NTB-AFP)

Det skjer etter at minst 846 personer ble drept i årets tre første måneder, i tillegg til 393 sårede og 395 kidnappede i samme periode. Det er en økning på 28 prosent i voldshendelser siden forrige kvartal, opplyser kontoret for FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Haiti, som er det fattigste landet på den vestlige halvkule, er inne i en dyp krise siden president Jovenel Moïse ble drept i juli 2021. Voldelige bander har nå kontroll over størsteparten av hovedstaden Port-au-Prince.

FN har i flere måneder bedt Sikkerhetsrådet om å sende en internasjonal spesialstyrke som kan hjelpe Haitis eget politi gjenopprette lov og orden.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
875FølgereFølg

SISTE NYTT