Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Dette er den nye direktøren for Norsk Polarinstitutt

Camilla Brekke er i statsråd i dag utnevnt til direktør for Norsk Polarinstitutt.

— I ei tid med raske endringer i klima og miljø i polarområdene trenger vi forskingsbasert kunnskap som grunnlag for en helhetlig, langsiktig og klimatilpassa miljøforvaltning. Med Camilla Brekke får Polarinstituttet en kunnskapsrik direktør som kan videreutvikle instituttet som framtidsretta forskningsaktør og som faglig rådgiver for forvaltninga, seier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Brekke kommer fra stillingen som prorektor for forsking og utvikling ved UiT Norges arktiske universitet. Nå er hun ansatt som direktør ved polarinstituttet i en periode på seks år.

Norsk Polarinstitutt er den sentrale statsinstitusjonen for kartlegging, miljøovervåking og forvaltningsretta forsking i Arktis og Antarktis.

Brekke tar over etter Ole Arve Misund som har vore direktør for Norsk Polarinstitutt dei siste seks åra.

— Jeg vil takke Misund for hans solide innsats for å styrke norsk polarforsking på mange områder. Det nyeste eksempelet er hans engasjement for å forbedre forskingsstasjonen Troll i Antarktis. Jeg er glad for at vi nå har fått en direktør som er godt rusta til å videreføre dette viktige arbeidet, seier Eide.

Camilla Brekke har doktorgrad fra Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, og er  professor ved Institutt for fysikk og teknologi ved UiT Norges arktiske universitet. Brekke har blant annet forska på satellittfjernmåling og jordobservasjon. Ho har også erfaring fra Forsvarets forskingsinstitutt (FFI) og den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA).

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT