Aftonbladet: H&M lover å gjenvinne klær – mange plagg ender sine dager på dynga i Afrika

Kleskjempen H&M har gått i bresjen for bærekraftig mote. Men da en svensk avis sendte ubrukte klær til gjenvinning hos giganten, endte de i søppelhauger.

H&M har fått ros for sitt gjenvinningsarbeid, men mange av klærne blir ikke gjenvunnet. Foto: Wikimedia / Bjørn Erik Pedersen / CC BY-SA 4.0

Det er Aftonbladet som har gransket klesinnsamlingen til H&M, som er et sentralt ledd i selskapets arbeid for å innføre sirkulærøkonomi. Her kan brukte klær av alle typer leveres inn. H&M skriver på sine hjemmesider at de enten selger klærne som bruktklær, sørger for at de blir gjenbrukt til andre formål, eller resirkulerer dem. Avisa leverte ti plagg til gjenvinning i ulike H&M-butikker i Stockholm. De festet såkalte airtags på dem for å kunne spore hvor de havnet, og antok at i alle fall noen av dem kom til […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.