Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norfund investerer 40 millioner kroner i solceller på Sri Lanka

Klimainvesteringsfondet investerer rundt 43 millioner kroner i et selskap på Sri Lanka som bygger solceller på tak av skoler og andre offentlige bygg.

– Slik utbygging er en effektiv måte å bidra til at en større andel av Sri Lankas energiforsyning blir fornybar, sier investeringsansvarlig Inge Stølen i Norfund, som forvalter Klimainvesteringsfondet.

Klimainvesteringsfondet går inn med 4 millioner dollar i et samarbeid med selskapet Volta. Volta er et fransk selskap som har utviklet i sol- og vindkraft siden 2013, i Frankrike, Polen og Det indiske hav. 

På Sri Lanka har selskapet i samarbeid med sin lokale partner Gaia siden 2021 bygget ut solceller på over 500 skoler i Uva-regionen.  

Klimainvesteringsfondet ble opprettet i fjor. Målet er å unngå klimagassutslipp ved å investere i fornybar energi i utviklingsland som har store utslipp. Sri Lanka er ett av åtte prioriterte land for fondet. Tidligere har fondet gjort sju investeringer, alle i Sør-Afrika og India.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT