13 druknede flyktninger hentet opp utenfor Tunisia

Kystvakten i Tunisia melder at de torsdag hentet opp 13 druknede flyktninger etter et forlis utenfor byen Sfax.

(NTB-AFP)

– I går kveld avbrøt enheter fra kystvakten i Sfax et forsøk på illegal kryssing av Middelhavet. 25 migranter fra sør for Sahara ble reddet, men 13 lik ble også plukket opp, heter det i en uttalelse.

Havnebyen er landets nest største og en sentral gjennomfartsåre for personer på vei fra Afrika til Europa. Nærmeste destinasjon herfra er den italienske øya Lampedusa.

Forrige uke oppsto det voldelige sammenstøt mellom flyktninger og lokalbefolkningen i Sfax, hvor en tunisisk borger ble drept. Myndighetene utviste da hundrevis av migranter fra byen, og øyenvitner fortalte at de ble forlatt i øde ørkenområder nær grensen mot Libya og Algerie.

Tunisias president Kais Saied anklaget i februar «horder» av ulovlige innvandrere for å stå bak vold og annen kriminalitet og for å true den demografiske sammensetningen i landet.

LES OGSÅ: Følg pengene: Skal en hindre flyktningtragedier i Middelhavet må vi forstå hvordan penger motiverer

Ikke siden 2017 har det omkommet så mange i Middelhavet som hittil i år, ifølge FNs organisasjon for migrasjon (IOM). Så langt i år beregner deres Missing Migrants Project at nær 2500 migranter har mistet livet eller er forsvunnet i Middelhavet.

Det er flere enn tallet for hele 2017 (2278 personer), og nærmer seg antallet for 2016, da 2946 mennesker antas å ha omkommet.

LES OGSÅ: