Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Demonstranter dekket til Sunaks bolig med svart stoff i klimaprotest

Demonstranter fra Greenpeace draperte torsdag en av privatboligene til statsminister Rishi Sunak med 200 meter svart stoff, opplyser gruppen på X/Twitter.

Aksjonen er en protest mot regjeringens energipolitikk, heter det. Et bilde som er lagt ut på X, tidligere Twitter, viser to personer utenfor Sunaks hus i Yorkshire med et banner der det står: Rishi Sunak – oljeprofitt eller vår framtid? I bakgrunnen ses huset tildekket med svart stoff.

Statsministeren var ikke i huset da aksjonistene kom. En talsperson ved hans kontor i Downing Street sier at politiet ble tilkalt.

– Vi unnskylder ikke at vi vil bruke de ressurser vi har hjemme, for å sikre vår energitilførsel, slik at vi aldri blir avhengige av angripere som Putin på energifeltet, heter det i en kommentar fra Sunaks kontor.

Sunak sa mandag at Storbritannia planlegger å dele ut over 100 nye olje- og gasslisenser i Nordsjøen for å bidra til økt energiuavhengighet.

Statsministeren framholdt at planen er i tråd med regjeringens miljømål. Selv om målet om klimanøytralitet nås innen 2050, skal olje og gass fortsatt dekke rundt en firedel av energibehovet.

Den britiske regjeringen kunngjorde samtidig planer om å sette opp to nye klynger for karbonfangst og -lagring i Skottland og Nord-England.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT