spot_img

Klasevåpen er forbudt i 112 land. Respekt for krigens rett bør tilsi at våpentypen legges vekk i Ukraina

KOMMENTAR: Verken Russland eller Ukraina har underskrevet FN-konvensjonen mot klasevåpen. Slike våpen er forbudt, sier Human Rights Watch. Bruken må opphøre, sier FN. Klasevåpen må fordømmes, sier Røde Kors. Men det finnes de som vil nyansere.

Klasevåpen er en fellesbetegnelse på bomber, granater eller stridshoder som åpner seg i luften, og så slynger ut titalls eller hundrevis av mindre sprengladninger over et større område. Hensikten er å skade eller drepe militært personell. Men klasevåpen legger ofte igjen udetonerte sprengladninger fra angrep, som skader eller dreper sivile. Slike udetonerte blindgjengere kan bli liggende på bakken, eller bli hengende igjen i trær, i mange år etter at krigshandlingene er over og vil utgjøre en stor trussel for sivile.  8. juli 2023 ble ni sivile ble […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  911FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT