Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Klasevåpen er forbudt i 112 land. Respekt for krigens rett bør tilsi at våpentypen legges vekk i Ukraina

KOMMENTAR: Verken Russland eller Ukraina har underskrevet FN-konvensjonen mot klasevåpen. Slike våpen er forbudt, sier Human Rights Watch. Bruken må opphøre, sier FN. Klasevåpen må fordømmes, sier Røde Kors. Men det finnes de som vil nyansere.

Klasevåpen er en fellesbetegnelse på bomber, granater eller stridshoder som åpner seg i luften, og så slynger ut titalls eller hundrevis av mindre sprengladninger over et større område. Hensikten er å skade eller drepe militært personell. Men klasevåpen legger ofte igjen udetonerte sprengladninger fra angrep, som skader eller dreper sivile. Slike udetonerte blindgjengere kan bli liggende på bakken, eller bli hengende igjen i trær, i mange år etter at krigshandlingene er over og vil utgjøre en stor trussel for sivile.  8. juli 2023 ble ni sivile ble […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT