Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Regnskogland danner samlet front for å kreve penger fra rike land

Tolv regnskogland er enige om å gå sammen under COP28 - FNs klimatoppmøte - om å kreve at rike land gir penger slik at fattigere land kan bekjempe klimaendringer og bevare biomangfold.

(NTB-Reuters)

Onsdag offentliggjorde de en felles uttalelse kalt «Forent for våre skoger» under Amazonas-toppmøtet i Brasil.

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva har tidligere sagt at toppmøtet har som mål å få regnskogland til å danne en felles front når de deltar i internasjonale klimaforhandlinger, som FNs klimatoppmøte COP28, som skal holdes senere i år.

– Vi reiser til COP28 med mål om å fortelle den rike delen av verden at hvis de ønsker en faktisk bevaring av eksisterende skog, så må de betale penger, ikke bare ta vare på løvtaket, men også på menneskene som lever under det, sa Lula onsdag.

I uttalelsen uttrykker landene også bekymring for at rike land ikke har levert på løftet om å gi 100 milliarder dollar årlig i klimafinansiering til fattigere land. I tillegg ber de rike land om å innfri et løfte om å gi 200 milliarder dollar per år for å bevare biomangfoldet.

Landene som stiller seg bak uttalelsen, er: Brasil, Bolivia, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Saint Vincent og Grenadinene, Guyana, Indonesia, Surinam, Kongo (Kinshasa) og Kongo (Brazzaville).

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT