Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Israelsk eksgeneral anklager regjeringen for krigsforbrytelser

Den israelske eksgeneralen Amiram Levin mener landets regjeringshær begår krigsforbrytelser, og sier det råder «totalt apartheid» på Vestbredden.

Levin ledet tidligere den israelske hærens nordkommando og kommer med nådeløs kritikk, både mot hærens opptreden og israelske regjeringers politikk i de okkuperte palestinske områdene.

– Det har ikke vært demokrati der på 57 år, det råder totalt apartheid, sa han til den israelske kringkasteren Kan i helgen. Deler av intervjuet er gjengitt i avisen Haaretz.

– Den israelske hæren, som er tvunget til å utøve suverenitet der, råtner på rot. Den står på sidelinjen og ser på at bosettere herjer, og den er i ferd med å bli del i krigsforbrytelser, sier Levin.

Den tidligere generalen trekker en parallell til Tyskland under nazistene.

– Det er vondt å si det, men det er sant. Gå litt rundt i Hebron, se på gatene der. Dette er gater der arabere ikke lenger får lov til å gå i, bare jøder. Eksakt det samme skjedde der, i det mørke landet, sier han.

Levin er en av flere tidligere israelske militærtopper som har sluttet opp om masseprotestene mot regjeringens rettsreform.

Lørdag talte han til titusenvis av demonstranter i Tel Aviv og ba dem stå opp mot to av de mest ytterliggående høyrenasjonalistene i statsminister Benjamin Netanyahus regjering, finansminister Bezalel Smotrich og sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir.

– De forsøker å trekke dere med i krigsforbrytelser. Velg demokrati, var hans budskap.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT