Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Pakistanske styrker omringer landsby etter angrep mot kristne

Pakistanske styrker har slått ring rundt Jaranwala utenfor Faisalabad der muslimer har vandalisert flere kirker og hus etter en angivelig koranskjending.

(NTB-Reuters) Volden brøt ut etter at noen påsto at de hadde sett en kristen mann rive sider ut av en koran. Han og en venn ble anklaget for å ha slengt koransidene på bakken og for å ha skrevet fornærmelser på noen av dem.

En muslimsk mobb samlet seg og raserte og satte fyr på flere kirker og boliger til kristne. Angrepet pågikk i mer enn ti timer, uten at politiet på stedet ifølge øyenvitner grep inn.

Pakistanske spesialstyrker er nå sendt for å bistå politiet. Jaranwala, som ligger rett øst for Faisalabad, var torsdag omringet, og det er satt opp veisperringer med piggtråd ved innfartsårene.

Over 100 mennesker er pågrepet, anklaget for å ha deltatt i onsdagens opptøyer.

Blasfemi kan straffes med døden i Pakistan, men landet har aldri henrettet noen som er dømt for dette. Mange anklagede er imidlertid lynsjet av rasende menneskemengder opp gjennom årene, og flere politikere er skutt og drept etter anklager om blasfemi.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT