Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Krever løslatelse før klimatoppmøtet i Dubai: – COP28 gir mulighet til å presse regimet

23 organisasjoner krever at De forente arabiske emirater må løslate fengslede menneskerettsaktivister før høstens klimatoppmøte. — COP28 vil sette søkelyset på disse spørsmålene og gir en mulighet til å legge press på UAE, sier utreder for Fairsquare, Marilyn Croser.

— I løpet av det siste tiåret har UAE blitt en dypt undertrykkende overvåkingsstat der ingen meningsfull kritikk av landets ledelse eller samfunn er tillatt. Enhver innbygger i emiratene som har våget å gi selv mild kritikk av UAEs herskere, har entene forsvunnet, blitt sperret inn, forvist eller mobbet til taushet, sier Marilyn Croser fra Fairsquare til Transit Magasin.

— Å være vertskap for COP 28 er en del av UAEs leders forsøk på å presentere landet som moderne og progressivt, klar til å gå over til grønn energi, mens det i realiteten er en autoritær stat som planlegger betydelig olje- og gassutvidelse.

I oppropet denne uka krever 23 organisasjoner at UAEs myndigheter stanser overvåkning av regimekritikere, stanser fengsling av menneskerettighetsforsvarere, og slutter å nekte migrantarbeidere å danne fagforeninger. 

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT