spot_img

Krever løslatelse før klimatoppmøtet i Dubai: – COP28 gir mulighet til å presse regimet

23 organisasjoner krever at De forente arabiske emirater må løslate fengslede menneskerettsaktivister før høstens klimatoppmøte. — COP28 vil sette søkelyset på disse spørsmålene og gir en mulighet til å legge press på UAE, sier utreder for Fairsquare, Marilyn Croser.

— I løpet av det siste tiåret har UAE blitt en dypt undertrykkende overvåkingsstat der ingen meningsfull kritikk av landets ledelse eller samfunn er tillatt. Enhver innbygger i emiratene som har våget å gi selv mild kritikk av UAEs herskere, har entene forsvunnet, blitt sperret inn, forvist eller mobbet til taushet, sier Marilyn Croser fra Fairsquare til Transit Magasin.

— Å være vertskap for COP 28 er en del av UAEs leders forsøk på å presentere landet som moderne og progressivt, klar til å gå over til grønn energi, mens det i realiteten er en autoritær stat som planlegger betydelig olje- og gassutvidelse.

I oppropet denne uka krever 23 organisasjoner at UAEs myndigheter stanser overvåkning av regimekritikere, stanser fengsling av menneskerettighetsforsvarere, og slutter å nekte migrantarbeidere å danne fagforeninger. 

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  913FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT