Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

FN-soldater skadd i sammenstøt med tyrkiske styrker på Kypros

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN.

Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

Norge fordømmer angrepet på FN-styrken, skriver ambassadør Lajla Brandt Jakhelln på X/Twitter.

– Buffersonen kontrolleres av FN, og dette må respekteres. Vold er ingen vei fremover for Kypros, skriver Jakhelln, som er Norges ambassadør til Hellas og Kypros.

«FNs fredsbevarende styrke på Kypros (UNFICYP) fordømmer overgrepene mot FNs fredsbevarende styrker og skade på FN-kjøretøyer utført av personell fra tyrkisk-kypriotisk side i morges», uttaler UNFICYP i en pressemelding.

Hendelsen fant sted inne i buffersonen nær Pyla/Pile da FNs fredsbevarende styrker blokkerte uautorisert byggearbeid i området.

Nord-Kypros er kun anerkjent av Tyrkia. FN og alle andre land regner den nordlige delen av øya som tyrkisk-okkupert, mens EU-landet Kypros er internasjonalt anerkjent.

FN-styrken UNFICYP ble dannet helt tilbake i 1964 for å bidra til fred mellom den greskkypriotiske og tyrkisk-kypriotiske delen av øya. Men til tross for flere lange forhandlingsrunder om en gjenforening, er øya fortsatt like splittet.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT