Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Brann på Tenerife fortsatt ute av kontroll

Brannvesenet på kanariøya Tenerife setter inn flere brannfly for å bekjempe en skogbrann de ennå ikke har kontroll over.

(NTB-Reuters-AFP) 7000 mennesker har hittil måttet rømme fra brannen, men den har ennå ikke rammet noen av øyas viktigste turistsentra.

Høyere temperaturer og mer vind truer med å hemme framgangen brannvesenet har hatt med å få kontroll over ilden, som hittil har svidd av 50 kvadratkilometer i det ulendte området ved vulkanen Teide.

Kanariøyenes guvernør Fernando Clavijo sier at brannen er den mest komplekse på Kanariøyene på 40 år. Han viser til kombinasjonen av vanskelig terreng, høye temperaturer og stadig skiftende vind.

SE VIDEO:

Brannen startet sent tirsdag i et ulendt fjellområde mens Tenerife opplevde en hetebølge som førte til omfattende tørke. Alle veier inn i nasjonalparken rundt Teide er stengt mens slukningsarbeidet pågår.

Spania var landet som var hardest rammet av skogbranner i fjor, med nærmere 500 branner som la 3.000 kvadratkilometer i aske. Hittil i år er 760 kvadratkilometer svidd av i 340 branner.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT