Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Henrik Thune blir statssekretær for Jonas Gahr Støre

Fra Utenriksdepartementet til Statsministerens kontor, midlertidig ut året.

«Da er jeg godt inn i min første uke som statssekretær for Jonas Gahr Støre på statsministerens kontor», skriver Henrik Thune på sin Facebook-side den 17. august. Thune ble flyttet fra Utenriksdepartementet (UD) til Statsministerens kontor (SMK) i mai, og denne perioden forlenges, i utgangspunktet ut året.

Thune har vært statssekretær ved UD fra 2021 til 2023, men skifter nå altså over til SMK. I årene 2016-2021 jobbet han som direktør ved Noref, Senter for internasjonal konfliktløsning.

Nytt denne uka er også et UDs avdelingsdirektør Andreas Motzfeldt Kravik blir ny statssekretær for utenriksminister Anniken Huitfeldt, og erstatter Erling Rimestad i denne jobben.

Tidligere i år lanserte Henrik Thune boka «Strengt fortrolig – Norges hemmelige forsøk på å stanse krigen i Libya». Våren 2011 bombet Norge Libya. Samtidig drev Henrik Thune og noen få norske diplomater et intenst arbeid i hemmelighet for å stoppe krigen. 

Dagbladets anmelder beskriver utgivelsen som «en av årets bokbomber og et frislipp av hemmeligheter». «Dette er en thriller, så velskrevet og spennende at vi etter min mening snakker internasjonal toppklasse», mener Nettavisens anmelder.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT