spot_img

Vertslandet for FNs klimatoppmøte har ikke rapportert metanutslipp på 10 år

FNs klimakonvensjon krever at alle land rapporterer metanutslipp hvert andre år. Årets vertsland for klimatoppmøtet, De forente arabiske emirater, har ikke rapportert inn overhodet. - På ingen måte overraskende, sier Spire-leder Elise Åsnes.

FNs klimakonvensjon pålegger medlemsland å sende inn rapport over sine metanutslipp annethvert år. Dette har vært et krav siden 2014. UAE har ikke levert noen rapporter til FN, i motsetning til andre oljestater i Midtøsten som Saudi-Arabia, Kuwait og Oman. Det er britiske The Guardian som avslører dette denne uka. — Det har lenge vært kjent at De forente arabiske emirater primært jobber for oljeindustriens interesser, stikk i strid med målene som ble satt i Parisavtalen, sier Elise Åsnes til Transit Magasin.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  911FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT