spot_img

Lundin-rettssaken er igang: Forsvaret satte hardt mot hardt

I dag startet rettssaken mot oljeselskapet Lundin Oil i Stockholm tingrett. Ledelsen i selskapet er anklaget for å ha medvirket til grove brudd på folkeretten i det som var Sudan mellom 1999 og 2003. Blankspots Martin Schibbye var tilstede, og rapporterer for Transit Magasin.

(STOCKHOLM / BLANKSPOT) Det var helt stille i tredje etasje inne i Stockholms tingsrett. Klokken var halv elleve og en mediesamling sto utenfor to tredører og ventet på at den mistenkte, oljemilliardæren Ian Lundin, skulle komme inn på rom 34. Han ventet på sin side på kunngjøringen over høyttalerne om at saken om grove brudd på folkeretten skulle begynne. Rådhuset sto ferdig i 1915 og beskrives som den svenske nasjonalromantikkens mesterverk. Pussede vegger. Hvelv med fresco-malerier. Kassettak. Det er ikke så lenge siden selskapet var […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  913FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT