Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Fratrer som generalsekretær. Skal jobbe med regnskog i Caritas’ internasjonale nettverk

Martha Rubiano Skretteberg går av som generalsekretær i Caritas Norge. Nå skal hun jobbe med klima og regnskog.

— Som eneste kvinne med innvandrerbakgrunn har det vært spennende å lede en bistandsorganisasjon i Norge og kunne fremme stemmene fra det globale Sør. Jeg er stolt av å ha bidratt til å løfte likestillingsspørsmål globalt, sier Martha Skretteberg.

Hun går nå over i en ny rolle i det det internasjonale Caritas-nettverket, hvor hun skal jobbe med temaer som regnskog, klima og migrasjon.

— Jeg er svært takknemlig for at jeg har fått mulighet til å lede Caritas Norge i denne perioden. Gjennom lokal forankring og tilstedeværelse i hele verden har Caritas en unik evne til å svare på sosiale utfordringer og kriser, sier Skretteberg i en pressemelding. 

Skretteberg har jobbet som generalsekretær i Caritas Norge siden 2011, med unntak av ett år Justisdepartementet.

— Jeg ser frem til å ta fatt på en ny jobb i Caritas internasjonale nettverk og arbeide globalt med bevaring av regnskogen, klima og migrasjon. Dette er noen av vår tids største utfordringer, sier Skretteberg i pressemeldingen. 

— Vemodig

Styreleder Stian Berger Røsland mener avgjørelsen er vemodig, samtidig som han også er takknemlig for Skrettebergs mangeårige arbeidsinnsats. 

– Styret og hele organisasjonen er dypt takknemlig for innsatsen Martha har nedlagt i organisasjonen gjennom mange år, og de resultatene vi høster av hennes enestående innsats. Caritas er i dag en av de seks store humanitære organisasjonene og en landsdekkende, ledende aktør på integreringsfeltet i Norge, sier Røsland i pressemeldingen.

Skretteberg fratrer stillingen med virkning 1. desember. Da vil Caritas’ økonomisjef Dag Albert Bårnes tre inn som fungerende generalsekretær, inntil en ny person blir ansatt.  

Ansettelsesprosessen er allerede igang, opplyser organisasjonen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT