Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Georgia: Mislykket forsøk på å avsette presidenten

Georgias regjerende parti 'Georgisk drøm – demokratisk Georgia' forsøkte denne uka å stille landets president for riksrett. Det georgiske sivilsamfunnet kritiserer regjeringen for å sabotere landets tilnærming til EU.

Onsdag stemte det georgiske parlamentet om å innlede riksrettssak mot landets president, Salomé Zurabisjvili, som ville bety at hun ble fjernet. Av 150 parlamentsmedlemmer krevdes 100 stemmer for at presidenten skulle bli stilt for riksrett, men bare 86 stemte for. 85 mandater i parlamentet tilhører regjeringspartiet Georgian Dream (76) sammen med sitt høyrepopulistiske støtteparti People’s Power (9). Den splittede opposisjonen, som har det gjenværende mandatet, skal enten ha avstått fra å stemme eller boikottet avstemningen. Salomé Zurabisjvili ankommer parlamentet i forkant av riksrettsavstemningen. Foto: Netgazeti […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT