Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Redd Barna: Flere drepte barn i Midtøsten på tre uker enn det årlige antallet globalt

I løpet av tre uker med krig mellom Israel og Hamas har flere barn blitt drept i Midtøsten enn det som er vanlig på et år globalt, ifølge Redd Barna.

– Siden 7. oktober har mer enn 3257 barn blitt meldt drept, inkludert minst 3195 på Gazastripen, 33 på Vestbredden og 29 i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding.

– Antallet barn som er meldt drept på bare tre uker på Gazastripen, er mer enn antallet drepte i væpnede konflikter globalt – i mer enn 20 land – i løpet av et helt år de siste tre årene, heter det videre.

Forrige gang antallet drepte barn i konfliktsoner var høyere årlig enn i løpet av de tre siste ukene i Midtøsten, var i 2019 da 4019 barn ble drept, ifølge Redd Barna. Organisasjonen frykter at dødstallet på Gazastripen nå er høyere enn det som er meldt, da ytterligere 1000 barn skal være savnet og antas å være begravd i ruiner etter luftangrep.

– Antallet er opprivende, og siden volden ikke bare fortsetter, men også opptrappes på Gazastripen akkurat nå, er det fortsatt mange barn i alvorlig fare, sier Redd Barnas landdirektør i de okkuperte palestinske områdene, Jason Lee, i pressemeldingen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT