Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Det brygger opp til diplomatisk konflikt mellom Etiopia og Eritrea om tilgang til havet

En potensielt ødeleggende diplomatisk konflikt vokser seg sterkere mellom nabolandene Etiopia og Eritrea. To land som etter en lang våpenhvile for bare et par år siden gjenopprettet diplomatiske forbindelser med hverandre.

(BLANKSPOT.SE) I en tale til det etiopiske parlamentet uttrykte statsminister Abiy Ahmed behovet for en havn for Etiopia, og dermed tilgang til verdenshavene, som sentralt for landets ambisjoner. En havn for «landet uten egen kyst» var også sentralt for å hindre «fremtidige konflikter». Selv om Abiy Ahmed ikke pekte ut de eritreiske havnebyene Massawa eller Assab spesifikt, men heller snakket generelt om «en gateway», svarte en eritreisk diplomat stasjonert i Japan at «landet vil forsvare sitt territorium». Andre har pekt på at Eritrea i flere […]

Denne artikkelen er gratis å lese

Logg inn eller registrer konto med Vipps

Det koster deg ingenting å registrere deg, men vil sende deg vårt nyhetsbrev 2-3 ganger per uke. Om du angrer så er det lett å melde deg av nyhetsbrevet, og konto sletter du via Min side.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT