Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Det brygger opp til diplomatisk konflikt mellom Etiopia og Eritrea om tilgang til havet

En potensielt ødeleggende diplomatisk konflikt vokser seg sterkere mellom nabolandene Etiopia og Eritrea. To land som etter en lang våpenhvile for bare et par år siden gjenopprettet diplomatiske forbindelser med hverandre.

(BLANKSPOT.SE) I en tale til det etiopiske parlamentet uttrykte statsminister Abiy Ahmed behovet for en havn for Etiopia, og dermed tilgang til verdenshavene, som sentralt for landets ambisjoner. En havn for «landet uten egen kyst» var også sentralt for å hindre «fremtidige konflikter». Selv om Abiy Ahmed ikke pekte ut de eritreiske havnebyene Massawa eller Assab spesifikt, men heller snakket generelt om «en gateway», svarte en eritreisk diplomat stasjonert i Japan at «landet vil forsvare sitt territorium». Andre har pekt på at Eritrea i flere […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT