Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Anke avvist: Klimasøksmål i Honolulu går til høyesterett

(COMMON DREAMS) "Dette er en god dag for å fremme vår innsats for å hjelpe Honolulu med å overleve kostnadene og konsekvensene av klimakrisen."

Hawaiis høyesterett avviste tirsdag et forsøk fra amerikanske oljeselskap på å få henlagt et klimasøksmål fra Honolulu by og fylke. Saken skal dermed opp til doms. Søksmålet ble anlagt i 2020. ExxonMobil, Chevron, Shell, Sunoco og andre store olje- og gasselskaper blir der anklaget for å introdusere og promotere fossile brenselprodukter som de visste var en trussel mot verdens klima. Oljegigantene skal ha engasjert seg i det som kalles «svikefulle offentlige kampanjer designet for å skjule forbindelsen mellom produktene deres og global oppvarming og de miljømessige, fysiske, […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT