Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Røde Kors-leder: Lidelsene på Gazastripen mangler sidestykke

Lidelsene for de sivile på Gazastripen er ubeskrivelige, sier ICRC-leder Robert Mardini. Ifølge ham er omfanget større enn alt Røde Kors har sett der tidligere.

– Det ligner ingenting av det vi har sett som ICRC på Gazastripen i tidligere runder med eskalering, med tanke på omfanget av ødeleggelsen, antallet mennesker som blir drept og såret, sier Mardini til NTB.

Mardini var fredag i Norge for samtaler med norske myndigheter og politikere.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) har rundt 140 ansatte på Gazastripen, ti av dem en gruppe nødhjelpseksperter som ankom for to uker siden.

– Leger i sykehusene forteller oss at de aldri har sett et slikt omfang av massedød, sier han. Mardini sier at han hver dag hører hjerteskjærende og skrekkelige historier fra medarbeidere på bakken.

– Det er forferdelige historier om foreldre som skriver navnene på barna sine på armene og beina, som at døden er uunngåelig. Folk lever i konstant frykt for en voldelig død. Omfanget av fordrivelsen er også uten sidestykke. Folk har ingen steder å dra, sier Mardini.

Rundt 2,2 millioner mennesker bor på Gazastripen. I kjølvannet av Hamas’ angrep mot Israel 7. oktober har den beleirede enklaven blitt utsatt for utallige bombeangrep. Palestinske myndigheter oppgir at nesten 11.000 er drept.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT