Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Brasil skal foreslå opprettelse av enormt skogfond på klimatoppmøtet

Brasil planlegger på det kommende klimatoppmøtet å foreslå opprettelse av et enormt fond der rike nasjoner skal betale for å beskytte regnskog verden rundt.

Brasil presenterte ideen på et møte med sju andre Amazonas-land torsdag, opplyser Brasils klimaforhandler Andre Correa do Lago.

– Det er et konseptuelt forslag der hensikten er å skape et fond for å hjelpe med å bevare tropiske regnskoger i 80 land verden rundt, sier han.

Han opplyser at forslaget ikke er ferdigstilt og at Brasil vil forsøke å skaffe støtte og innhente forslag fra andre regnskogsland.

Brasil er verdens største regnskogsland. 60 prosent av Amazonas-jungelen ligger i Brasil. Regnskogen blir sett på som viktig for å begrense klimaendringer og for å beskytte unikt plante- og dyreliv.

På spørsmål om fondets størrelse kommer til å overgå finansieringen på 100 milliarder dollar årlig som rike land har lovet til klimafinansiering i et såkalt tap og skade-fond, svarer klimaforhandleren at fondet blir «enormt». Han vil ikke tallfeste noe.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT