Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Nansenprisen går til somalisk flyktning

Abdullahi Mire, en tidligere flyktning fra Somalia, vinner Nansenprisen for sitt arbeid med å jobbe for at flyktningbarn i Kenya skal få tilgang til utdanning.

– Abdullahi Mire er et levende bevis på at ideer om forandring kan oppstå på innsiden av de fordrevnes samfunn, sier Filippo Grandi, FNs høykommissær for flyktninger, i en pressemelding.

Nansenprisen deles ut av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Mire ble født i Somalia og vokste opp i flyktningleiren i Dadaab i Kenya. Senere fikk han reise til Norge som kvoteflyktning, men lengselen etter å hjelpe til i Kenya trakk ham tilbake.

Han fant arbeid i Kenya som journalist og opprettet Refugee Youth Education Hub, en organisasjon ledet av flyktninger. Organisasjonen har åpnet tre bibliotek i leirene, som er fylt med donerte bøker. Slik har Mire og organisasjonen utvidet læringsmulighetene for titusener av barn og unge på flukt.

Nansen Refugee Award tildeles i år til Abdullahi Mire (36). Her er han fotografert i et av bibliotekene han grunnla i flyktningleiren Dadaab, Kenya. Foto: UNHCR

– Prisen tilhører ikke kun meg. Den tilhører alle de frivillige jeg arbeider sammen med. Den tilhører barna i skolene, sier Mire.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT