Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Ny daglig leder i Tax Justice Norge

Andreas Fjeldskår tar over etter Sigrid Klæboe Jacobsen som daglig i Tax Justice Norge.

— Vi har ikke en global fattigdomskrise, vi har en fordelingskrise som stadig blir en større demokratisk utfordring i både industri- og utviklingsland. I denne kampen er rettferdig skattlegging og større finansiell åpenhet blant de viktigste verktøyene, sier Fjeldskår.

– Jeg ser frem til å jobbe for en mer rettferdig fordeling av global verdiskapning, som daglig leder i TJN.

Han har ledererfaring fra Norges Røde Kors, og bringer med seg et stort engasjement for humanitære problemstillinger og internasjonal skattepolitikk. Fjeldskår har også bakgrunn fra privat sektor, i Deloitte og KPMG.

– Globalt mister nasjonale myndigheter tusenvis av milliarder kroner i skattepenger årlig. Dette er penger som burde blitt brukt til å forhindre humanitære katastrofer, skape stabile institusjoner, styrke klimatiltak, demokrati, helse, utdanning og infrastruktur, sier Fjeldskår.

Fjeldskår tar over jobben etter Sigrid Klæboe Jacobsen, som var med og grunnlag TJN i år 2010. Jacobsen jobber nå som rådgiver ved Norge miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Fjeldskår begynner i sin nye jobb den 1. januar 2024.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT