Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

COP28-lederen med oppsiktsvekkende fossil-påstander om «ingen vitenskap» og 1,5-gradersmålet. Nå slår han tilbake

Det er «ingen vitenskap» bak kravet om å fase ut fossil energi for å nå klimamålene, hevdet COP28-president Sultan al-Jaber før klimatoppmøtet. Uttalelsene har spredt seg som ild i tørt gress siden søndag. Mandag kom al-Jaber imidlertid med nye uttalelser.

COP28-president Sultan al-Jaber uttalte at utfasing av fossil energi vil gjøre det umulig med bærekraftig utvikling, «med mindre du ønsker å ta verden tilbake til hulestadiet», skriver The Guardian.

Uttalelsene falt i en opphetet diskusjon om klimakrisens konsekvenser for kvinner og barn 21. november, men har fått lite oppmerksomhet før nå.

– Det er ingen vitenskap der ute, og ingen scenario som sier at utfasing av fossilt drivstoff er det som skal til for å holde oss under 1,5 grader, sa han.

Al-Jaber er industriminister i De forente arabiske emirater, som er vertsland for årets klimatoppmøte. Han er også leder for landets statlige oljeselskap, Adnoc.

Mange er kritiske til at en oljesjef er president for et klimatoppmøte i FN-regi.

«There is no science out there, or no scenario out there, that says that the phase-out of fossil fuel is what’s going to achieve 1.5C.”

Sultan al-Jaber

Uttalelsene har spredt seg som ild i tørt gress siden søndag. Mandag kom al-Jaber imidlertid med nye uttalelser, der han sier det er «uunngåelig med utfasing av fossil energi». Han hevder å være overrasket over «gjentatte forsøk på å undergrave mitt arbeid».

– Alt som dette presidentskapet har jobbet med, er fokusert på og sentrert rundt vitenskap, sier han.

LES OGSÅ: Sterk kritikk mot at arabisk oljesjef skal lede årets klimatoppmøte

TRANSIT MAGASIN FØLGER FNS KLIMATOPPMØTE COP28. LES ALLE SAKER HER

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT