Sterk kritikk mot at arabisk oljesjef skal lede årets klimatoppmøte

Klimaaktivister er sterkt kritiske til at oljesjef Sultan Ahmed al-Jaber skal være president for årets klimatoppmøte i De forente arabiske emirater.

Sultan al-Jaber er toppsjef i Abu Dhabi National Oil Company. Det er De forente arabiske emiraters nasjonale oljeselskap og en av verdens største oljeprodusenter. Mange internasjonale klima- og miljøorganisasjoner reagerer. Den norske tidligere FN-direktøren Svein Tveitdal har fulgt klimatoppmøtene siden starten på 1990-tallet. Han mener utviklingen ikke er særlig lovende: – Utnevnelsen av al-Jaber lover ikke godt for global oppvarming. Vertsland og presidentskap har betydelig påvirkningskraft på utfallet av møtet. Dette er å slippe reven inn i hønsegården.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? log in

Velg mellom

Årsabonnenter får alltid rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi. Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
855FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT