Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Regjeringen med ekstra bistandspakke til FNs nødhjelpsfond

Norge øker sitt bidrag til FNs nødhjelpsfond (CERF) med en tilleggspakke på 55 millioner kroner.

Det norske ekstrabidraget for 2023 ble kunngjort av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) på en giverkonferanse for fondet i FN onsdag.

– Fondet leverer livreddende assistanse og vern der behovene er store og mediene ikke er til stede, sier Tvinnereim i en pressemelding.

Norges årlige bidrag til nødhjelpsfondet er på 450 millioner kroner. Det faste beløpet ble utbetalt tidligere i år for å sikre forutsigbar finansiering.

FN anslår at mer enn 360 millioner mennesker har behov for nødhjelp i år. En blanding av manglende medieoppmerksomhet og langvarige kriser gjør fondet viktig, forteller utviklingsministeren.

– FNs nødhjelpsfond kan handle raskt når en krise plutselig rammer. Det så vi under jordskjelvet i Tyrkia og Syria tidligere i år og med flommen i Somalia nylig. Samtidig bidro fondet med sårt trengt støtte i underfinansierte kriser, som i Afghanistan, Etiopia, Jemen og Syria.

De største mottakerlandene av støtte fra FNs nødhjelpsfond (CERF) i år er Sudan, Afghanistan, Den demokratiske republikken Kongo og Syria. Norge har vært blant de største bidragsyterne siden fondet ble opprettet i 2006.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT