Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Dag 11 i Dubai: Misnøye med utkast til slutterklæring på klimatoppmøte: – På vei mot fiasko

Utkastet til slutterklæring på klimatoppmøtet COP28 i Dubai nevner ikke utfasing av fossil energi. Organisasjoner reagerer, Norges klimaminister er misfornøyd med "vage formuleringer" mener og EU-land mener utkastet er "helt klart utilstrekkelig". (Sist oppdatert kl 19:49)

Mandag kveld ble det lansert et nytt utkast der teksten om å fase ut fossil energi har fått store endringer. Dette utkastet er mye mindre ambisiøst enn tidligere tekstforslag. Det nye forslaget skal diskuteres på møte med alle lederne for behandlingsgruppene til de ulike landene mandag fra klokka 19 i norsk tid. Forhandlingene skjer bak lukkede dører. Hele paragraf §39 som omhandler utfasing har blitt endret til en valgfri liste uten tydelige tidsperspektiv. I tillegg til at potensiell teknologiutvikling som CCS, hydrogen og atomkraft har […]

Denne artikkelen er gratis å lese

Logg inn eller registrer konto med Vipps

Det koster deg ingenting å registrere deg, men vil sende deg vårt nyhetsbrev 2-3 ganger per uke. Om du angrer så er det lett å melde deg av nyhetsbrevet, og konto sletter du via Min side.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT