Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Dag 11 i Dubai: Misnøye med utkast til slutterklæring på klimatoppmøte: – På vei mot fiasko

Utkastet til slutterklæring på klimatoppmøtet COP28 i Dubai nevner ikke utfasing av fossil energi. Organisasjoner reagerer, Norges klimaminister er misfornøyd med "vage formuleringer" mener og EU-land mener utkastet er "helt klart utilstrekkelig". (Sist oppdatert kl 19:49)

Mandag kveld ble det lansert et nytt utkast der teksten om å fase ut fossil energi har fått store endringer. Dette utkastet er mye mindre ambisiøst enn tidligere tekstforslag. Det nye forslaget skal diskuteres på møte med alle lederne for behandlingsgruppene til de ulike landene mandag fra klokka 19 i norsk tid. Forhandlingene skjer bak lukkede dører. Hele paragraf §39 som omhandler utfasing har blitt endret til en valgfri liste uten tydelige tidsperspektiv. I tillegg til at potensiell teknologiutvikling som CCS, hydrogen og atomkraft har […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT