Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Dag 12: Klimatoppmøtet langt på overtid: – Er bekymret, sier dansk minister. Flere arabiske land avviser utfasing av fossil energi

FNs klimatoppmøte COP28 skulle vært ferdig kl 08 tirsdag morgen norsk tid. Frontene er harde på klimatoppmøtet i Dubai, som fortsetter ut på tirsdag kveld. Landene er fortsatt rykende uenige om framtiden til olje, gass og kull. (Artikkelen oppdateres - sist oppdatert kl 20:11)

Et 21 sider langt forslag til sluttdokument som ble offentliggjort mandag, vekket skarpe reaksjoner fra klimaforskere og aktivister. Tirsdag kveld rapporteres det om at det er usannsynlig med noe nytt avtaleutkast med det aller første. – Jeg er bekymret, sier Danmarks klimaminister Dan Jørgensen til nyhetsbyrået Reuters tirsdag. Han er en av ministrene som spiller en viktig rolle i klimaforhandlingene i Dubai. I likhet med Norges utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har Jørgensen vært med på å lede samtaler om noen av de vanskeligste temaene. […]

Denne artikkelen er gratis å lese

Logg inn eller registrer konto med Vipps

Det koster deg ingenting å registrere deg, men vil sende deg vårt nyhetsbrev 2-3 ganger per uke. Om du angrer så er det lett å melde deg av nyhetsbrevet, og konto sletter du via Min side.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT